Menu

Bestellen

Het vlees van onze Galloway-runderen en enkele varkens is te verkrijgen op bestelling. Er wordt geprobeerd iedere 4-6 weken een rund te slachten. Dit hangt af van de vraag naar vlees en het aanbod van dieren. Alle bestelling van het vlees worden bewaard en bij voldoende kilogrammen wordt er een dier aangeboden aan de slacht.

Bij het bestellen kunt u aangeven op welke datum u graag vlees zou willen ontvangen of over het aantal weken dat u vlees zou willen. Er wordt dan contact met u opgenomen over de afleverdatum of ophaaldatum van het vlees.

Ons Galloway-rundvlees komt van onze eigen opgefokte kalveren. Deze kalveren hebben hun hele leven 24 uur per dag weidegang gehad. Niet alleen een weide om te lopen maar ook daadwerkelijk grazen. Door deze extensieve wijze van het laten groeien van de runderen heeft het gemarmerde vlees een uitstekende smaak en structuur. In de winter worden de dieren met hooi van onze eigen weides bijgevoerd. Tevens worden en restproducten uit de agrarische sector in de directe omgeving bijgevoerd. Een voorbeeld hiervan zijn maïsstengels van suikermaïsplanten en aardappelen die niet mooi genoeg zijn voor de consumptie.

De varkens zijn ook op diervriendelijke wijze gehouden. De dieren hebben vanaf big hun hele leven uitloop gehad naar een ruime weide met gras, modderpoelen en boomstronken om mee te spelen.

De varkens krijgen iedere dag 2x daags brok met maïs of aardappels en groenten en fruit. Door deze voeding en de vele beweging die ze dagelijks hebben heeft het vlees een stevige structuur met een relatief laag vetgehalte.

De runderen worden op een leeftijd van tussen de 2 en de 3 jaar oud geslacht waarbij er wordt geselecteerd op gewicht en kwaliteit van het vlees. De varkens worden op een gewicht van 90 tot 100kg geslacht. Het slachten wordt uitgevoerd bij Slachterij & Slagerij Goos in Etten-Leur (Noord-Brabant).

Het vlees wordt verdeeld in pakketen van 10 of 20 kg. In het pakket zit ieder soort vlees afzonderlijk verpakt. Het vlees wordt niet in porties verpakt omdat iedere klant zijn eigen wensen heeft wat betreft de grootte van de porties. Ook kan door deze wijze van verpakken de verkoopprijs laag blijven.

Vleespakketten

Galloway-rundvleespakket 20 kg Varkensvleespakket 20 kg
4-5 kg gehakt
4 kg stooflappen
3 kg hachee
1 kg soepvlees
1,5 kg kogelbief en biefstuk
1 kg haasbiefstuk
2 kg entrecote en rosbief
2 kg riblappen
Schenkel
4-5 kg gehakt
2 -3 kg ribkoteletten of filetlapjes
2 – 3 kg halskoteletten
1,5 – 2 kg schnitzel
0,5 – 1 kg varkenshaas
1 – 2 kg rugspek
1,5 – 2 kg platte ribben
1,5 – 2 kg hamlappen
Soepbotten
Bloedworst met spek
Zult

Alle gewichten zijn indicaties en kunnen per bestelling verschillen.

Op dit moment is het nog niet mogelijk om vlees van onze runderen in een winkel te kopen. Op de pagina Assortiment is ons gehele aanbod aan vleesproducten en meer te vinden!